KALİTE POLİTİKASI
 
OSKİ Genel Müdürlüğü, Atıksu Arıtma Daire Başkanlığı Laboratuar Şube Müdürlüğü'nün kalite politikası ; çalışmalarını güncel Ulusal ve / veya Uluslar arası standart veya tanımlanmış deney metotlarına göre, iyi mesleki teknik uygulama şartlarını sağlayarak mümkün olan en kısa sürede, yasal şartlara uygun ve ekonomik olarak, tarafsızlık, bağımsızlık, dürüstlük, gizlilik ve güvenilirlik ilkeleri esas alınarak sürdürmektedir Laboratuarlarımızın hedefi; konusunda sürekli olarak eğitilen uzman personeli ile deney metod ve standartlarına uygun, en ileri teknolojik deney cihazları kullanmak, müşterilerden gelen deney taleplerini mümkün olan en üst seviyede karşılamak, deneylerin hassasiyetle sonuçlandırılabilmesi için gerekli referans / standart malzemeleri kullanmak, mümkün olması durumunda ulusal / uluslararası laboratuvarlar ile yapılan karşılaştırma ölçümleriyle deney kalitesinin teminini etkin kılmak, müşteri memnuniyetini temel ilke sayarak, böylece muhtemel müşteri şikayetlerini enaz seviyeye indirmektir.
 
Müşterimize taahhüt etmiş olduğumuz hizmetin standardını, internet sitemizde beyan etmek çalışma prensibimizdir.
 
Laboratuvarlarımızın amacı; Kalite Yönetim Sistemini tüm personelin katılımıyla etkin bir şekilde uygulayarak, deney sonuçlarını olumsuz yönde etkileyen tüm faktörleri ortadan kaldırmaktır.
 
Laboratuvarlar personelinin tamamı; TS EN ISO/IEC 17025 standardının şartlarına uygun olarak hazırlanmış politika ve prosedürlerine uygun olarak çalışır laboratuar yönetimi TS EN ISO/IEC 17025 standardına uymayı ve etkinliğinin sürekli iyileştirilmesi için gerekli çalışmaları yapacağını taahhüt eder.
 
ATIKSU LABORATUVARI
 
OSKİ Genel Müdürlüğü'nün sorumluluk alanı içerisinde bulunan sanayi kuruluşlarından, Atıksu Ruhsat Ve Kontrol Şube Müdürlüğü'nün almış oldukları atıksu numunelerinin analizleri uygun metot tekniklerine uygun olarak yapılmaktadır. Analiz sonuçları, ilgili sektörün Su Kirliliği Kontrol Yönetmeliği ve Atıksuların Kanalizasyon Deşarj Yönetmeliği'ne göre raporlandırılmaktadır. Arıtma Tesisleri Şube Müdürlüğü tarafından prosesin belirli noktalarında alınan numunelerin analizleri faaliyet kapsamı içerisindedir.
 
İÇMESUYU LABORATUVARI
 
Her gün şehri besleyen depo çıkış sularından, belirlenmiş olan şebeke noktalarından, okul, hastane ve camilerden ortalama aylık 450 sayıda alınan numune TS 266 standartlarına göre analiz edilmekte ve analiz sonuçlarına göre ilgili birime gerekli uyarı yapılarak önlem alınması sağlanmaktadır. Böylelikle şehri besleyen suyun içilebilir nitelik ve kalitede olduğu kontrol edilmiş olur. Ayrıca abone şikayetleri üzerine ve kaynağı belli olmayan sulara yapılan analiz sonuçları talep yapan birime bildirilir. İçmesuyu analizi yapılan her numunenin, aynı zamanda Mikrobiyoloji laboratuarında bakteriyolojik analizleri de yapılmaktadır.
 
ÖN ANALİZ KABUL ŞARTLARI
 
Numune Geliş Şekli : Enaz 2 litrelik cam kavanoz.
Numune Kabul Saatleri : 8:30 - 12:30 il 13:30 - 15:30
Analiz talebinde bulunan gerçek ve tüzel kişiler ÖZEL DENEY TALEP FORMU'NU doldurarak numuneyi alındığından itibaren 24 saat içinde laboratuvarımıza teslim etmelidirler.

FOTOĞRAF GALERİSİ

İlgili Diğer Başlıklar

Tüm Hakları Saklıdır 2024© Ordu Su ve Kanalizasyon İdaresi Genel Müdürlüğü.