OSKİ’Yİ KAR KIŞ DURDURMUYOR
Faaliyetlerini aralıksız sürdüren Ordu Büyükşehir Belediyesi Su ve Kanalizasyon İdaresi (OSKİ) Genel Müdürlüğü, yoğun kar yağışı ve aşırı soğuklardan dolayı yaşanan su kesintileri ile arazili araçları ve iş makinalarıyla ihtiyaç sahibi vatandaşların yardımına koştu.
YOĞUN KAR YAĞIŞI ALTINDA ULAŞILAMAYAN NOKTALARA EKİPLER YÜRÜYEREK VARDI
Kabadüz ilçesine bağlı Çambaşı Yaylası, Turnalık, Yakuşdibi, Yukarı Kirazdere ve Musakırık Mahallelerinin içme suyu ihtiyacını karşılayan 2.700 metre yükseklikteki Ortaoba Yaylasındaki su alma yapısında aşırı soğuk ve buzlanmadan dolayı patlama meydana geldi. OSKİ’ nin Kabadüz ilçe şefliğinde görevli personeller patlamanın olduğu bölgeye giderek yaklaşık 2 km boyunca kar altında arızanın olduğu noktayı araştırarak tespit etti. Suyun kesilmesi için 100 m3’lük depoya hava şartları ve yoğun kar yağışı nedeniyle araçlarla ulaşım sağlanamayınca, 3 kişilik ekip zorlu ve zahmetli bir yolu yürüyerek yaklaşık 3 saatte depoya ulaşıp hattan suyu keserek arızayı onardı. Sabahın erken saatlerinde başlayan çalışma gecenin geç saatlerine kadar sürdürülerek, su kesintisi yaşayan bölgelere tekrardan su iletimi sağlanmış olundu.
AYBASTI’DA SU ARIZASI YAŞANAN BÖLGELERDE SORUNLAR KISA SÜREDE ÇÖZÜLDÜ
Aybastı ilçesinde Alacalar ve Fatih Mahallelerinde meydana gelen içme suyu arızaları sonucunda ekipler gerek iş makinası gerekse de arazili araçlarıyla bölgeye sevk edilerek yaşanan sorunu kısa süre çözdü. Çakırlı Mahallesinde aşırı soğuktan dolayı oluşan don ve beraberinde getirdiği su kaybının ardından OSKİ ekipleri bölgeye tankerlerle su takviyesi yaparak vatandaşları susuz kalmaktan kurtardı.
OSKİ YOLLARI KAPANAN HASTA VATANDAŞLARIN YARDIMINA KOŞTU
Çatalpınar ilçesinde bulunan OSKİ ekipleri ise çetin ve zor geçen kış mevsiminde bölge halkının acil ihtiyaçlarına seferber oldu. Karşıyaka Mahallesinde yaşayan astım hastası Sami Kara’nın (80) ağırlaşması sonucunda hastaneye gitmesi gerekiyordu. Hastanın evinin olduğu yerde yollar aşırı kar nedeniyle kapalı olmasından dolayı ambulans olay yerine intikal edemedi. OSKİ’ nin Çatalpınar ilçesindeki ekipleri arazili arabalarıyla hastayı evinden alarak en yakın ilgili sağlık personellerine teslim etti. Yine aynı ilçede Ortaköy Mahallesinde yaşayan Fatma Güler(65) isimli vatandaşın ağzından kan gelmesi sonucunda hastaneye gitmesi gerekiyordu. Evinin bulunduğu bölgede yollar aşırı kar nedeniyle kapalı olduğundan OSKİ ekipleri hastayı iş makinası ve arazili aracıyla evinden alarak açık yolda bekleyen ambulansa teslim etti.
GÖLKÖY VE GÜRGENTEPE İLÇESİNDE SU KESİLMEMESİ İÇİN YOĞUN UĞRAŞLAR VERİLDİ
Gölköy ve Gürgentepe ilçelerinin içme suyu ihtiyacını karşılayan Tez Deresi üzerinde bulunan su alma yapısı hava sıcaklık değerlerinin sıfırın altına düşmesi sonucunda donmuş ve içme suyu hizmeti veremiyor durumdaydı. OSKİ’nin Gölköy ve Gürgentepe ekipleri su alma yapısının olduğu bölgeye uzun ve meşakkatli bir yolculuğun ardından giderek göletteki buz kırma ve borulardan tekrardan su akımını sağlayacak çalışmaları gerçekleştirdi. Yapılan çalışmalar sonucunda her iki ilçede don ve buzlanma nedeniyle yaşanabilecek uzun süreli su kesintilerinin önüne geçilmiş olundu.
İKİZCE’DE EKİPLERİN HIZLI HAREKET ETMESİYLE OLASI SU KESİNTİLERİNİN ÖNÜNE GEÇİLMİŞTİR
İkizce İlçesinde Aşağı Karlıtepe ve Yunuskırığı Mahallesinde yaşanan içme suyu şebeke ve depo arızası sonucunda, OSKİ İkizce ekipleri yoğun kar yağışı ve aşırı soğuğa rağmen her iki arızanın olduğu bölgeye de hızlı bir şekilde ulaşarak mahalle sakinlerinin susuz kalmalarının önüne geçti.
KABATAŞ’DA ELEKTİRİK GİTTİ FAKAT SULAR EKİPLERİN ÖZVERİLİ ÇALIŞMASIYLA KESİLMEDİ
Kabataş ilçe merkezi içme suyu ihtiyacını terfi hattı sistemi ile sağlıyor. Yoğun kış şartları ve don nedeni ile elektrik kesintileri yaşanmakta ve beraberinde su kesintilerine neden oluyor. OSKİ’ nin Kabataş İlçesindeki ekipleri vatandaşları mağdur etmemek için elektrik kesintilerini jeneratör vesilesiyle çözerek ilçede suların kesilmesinin önüne geçti. Ayrıca donan ve çalışmayan dalgıç pompa da değiştirilerek ortalama 90 hanenin su ihtiyacı karşılanmış olundu.
MESUDİYE’DE 10 KM’LİK YOL İŞ MAKİNALARIYLA TEMİZLENEREK SU ALMA YAPISINA ULAŞILDI
Mesudiye ilçesi Balıklı Mahallesinin su ihtiyacını karşılayan su alma yapısında aşırı kar yağışı ve buzlanmadan dolayı tıkanma ve borularda suların düzenli akmama sorunu yaşandı. OSKİ’ nin Mesudiye ilçesindeki ekipleri arızanın yaşandığı bölgeye hızlı bir şekilde ulaşmaya çalıştı. Arazi ve hava şartlarının zorluğuna rağmen 10 km’lik yol iş makinalarıyla temizlenerek arazili araçlarla su alma yapısına ulaşıldı ve sorun çözüldü.
PATLAYAN BORUDAN SUYUN BOŞA AKMAMASI İÇİN YOĞUN BİR ŞEKİLDE ÇALIŞILDI
Ulubey ilçesi Çatal Mahallesi, 100.Yıl Caddesi, Etlikkıranı Mevkiinde aşırı soğuklardan dolayı içme suyu borularında patlama ve çatlaklar meydana geldi. İçme sularının boşa akmaması için OSKİ’nin Ulubey şefliğinde çalışan personelleri yoğun ve özverili bir şekilde çalışarak kısa sürede borunun tamiratını gerçekleştirdi. 
Yayın Tarihi: 13 Ocak 2017, Cuma 11:30

FOTOĞRAF GALERİSİ

DİĞER HABERLER

  • SU VERİMLİ KENTLER VE BELEDİYE SU KARDEŞLİĞİ ETKİNLİĞİ DÜZENLENDİ
    Tarım ve Orman Bakanlığının ev sahipliğinde gerçekleşen etkinliğe Ordu Büyükşehir Belediye Başkanımız Dr. Mehmet Hilmi GÜLER, OSKİ Genel Müdürümüz Murat US, Genel Müdür Yrd. Okan KARADAĞ, Abone İşleri D.Bşk. Elif HAYBER ve ilgili Şube Müdürleri katıldı.     Etkinlikte; Büyükşehir Belediyesi iştirakimiz ORYAZ A
  • PERŞEMBE İLÇESİ KACALI MAHALLESİ FATİH CADDESİNİN ALT YAPISI YENİLENİYOR
    Ordu Büyükşehir Belediyesi Su ve Kanalizasyon İdaresi Genel Müdürlüğü (OSKİ) içme suyu ve alt yapı çalışmalarına ara vermeden devam ediyor. Perşembe ilçesi Kacalı Mahallesi Fatih Caddesi üzerinde; içme suyu ve kanalizasyon hatlarının boruları yetersiz kalmakta ve ekonomik ömrünü tamamlaması nedeniyle sık sık arızalar me
  • GÖLKÖY İLÇESİ GÜZELYURT MAHALLESİ SU ALMA YAPISI MODERNİZE EDİLDİ
          Ordu Büyükşehir Belediyesi Su ve Kanalizasyon İdaresi Genel Müdürlüğü (OSKİ) içme suyu sorunlarına çözüm üretmeye devam ediyor.       Gölköy ilçesi Güzelyurt Mahallesinin içme suyu ihtiyacını karşılayan mevcut su alma yapısı ihtiyaçları karşılayamaz hale gelmiş
  • ALTINORDU İLÇESİ KARACAÖMER MAHALLESİNDE KANALİZASYON HATTI ÇALIŞMALARI DEVAM EDİYOR
          Ordu Büyükşehir Belediyesi Su ve Kanalizasyon İdaresi Genel Müdürlüğü (OSKİ) alt yapı çalışmalarına ara vermeden devam ediyor.        Altınordu ilçesi Karacaömer Mahallesi Kilocak Mevkii 1 ve 2 No’lu Sokakta kanalizasyon hattı olmadığı için foseptikler kullanılmaktaydı.  Belirli periyotla
  • FATSA İLÇESİ EVKAF MAHALLESİNDE İÇME SUYU HATLARI YENİLENİYOR
              Ordu Büyükşehir Belediyesi Su ve Kanalizasyon İdaresi Genel Müdürlüğü (OSKİ) içme suyu çalışmalarına ara vermeden devam ediyor.           Fatsa ilçesi Evkaf Mahallesinin içme suyu ihtiyacını karşılayan boruların çaplarının yetersiz olması ve ekonomik ömrünü
Tüm Hakları Saklıdır 2024© Ordu Su ve Kanalizasyon İdaresi Genel Müdürlüğü.